WOODINVILLE RESIDENCE

BEFORE

BEFORE

   Built in 1968, this house had experienced much neglect since with rotting roof, moldy interior finishes and tons of spiders. However, the new owner and general contractor could see past all that with its beautiful woodland setting and architectural potentials.  Together, we opened up the dark spaces (especially the Kitchen, Stairwell and Master Suite).  We also complimented the original ranch style of 15 degree angled exterior walls by adding that to the interior shape of the top floor loft with a large window, making the stairs feel much roomier and cheerier. By gutting much of the non-bearing interior walls we were able to simplify the circulation and gain more room for functional space.  By adding a 2-car garage and dormers to the upper floor, we improved the exterior and living space within.  I enjoyed how we respected the original ranch style and complimented it by continuing elements of it thru the floor plan and details, yet the home now functions for the lifestyles of today. 

BEFORE

BEFORE