BELLEVUE RESIDENCE

   A retired Harvard Japanese Literature professor and wife, a Japanese Ceramic artist, moved home after decades to realize it as a 'tear down' on a street where in the last few years most everything had been demolished and replaced with mega mansions.  Being two environmentally sensitive people, this couple did not require the huge and multiple spaces of a mansion but did want to stay in their home and have it fit in with the neighborhood.  So we decided to remodel and add onto the existing.  In doing so, we kept most of the existing structure and dramatically changed the look by adding a much safer, inviting porch and adding height with a stargazing loft.  This loft (with outdoor balcony) gained the residence a view of the Cascades and Mt Rainier.  Light filters from the loft into the center of the house.  Japanese tradition blended with the modern craftsmanship into the Stairwell, Kitchen, Master Bath and Entry.

BEFORE

BEFORE

BEFORE